• lv
Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO
LSAB PRO Pilnvaroto konference nr. 5 (03.02.2023)



Kādas ir aktualitātes sakaru nozares darbiniekiem 2023?
Piektdien, 03.02.2023. notika Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO pilnvaroto konference "Arodbiedrību ilgtspēja taisnīgākai darba videi". Šajā reizē piedalījās Pasta, TET grupas un Latvijas Valsts Radio un televīzijas centra arodorganizāciju biedri no dažādiem novadiem. Jauki bija satikties visiem kopā !
Īpašs prieks par sociālo partneru - sakaru nozares lielāko darba devēju interesantajām prezentācijām un daudz labām ziņām darbiniekiem. Paldies sakaru nozares darba devējiem par dialogu un rūpēm par darbiniekiem!
Konferenci atklāja LSAB PRO prezidente Irēna Liepiņa pastāstot par arodbiedrības ilgtspēju taisnīgākai darba videi, aktualitātēm dažādos sektoros sarunās ar darba devējiem un LSAB PRO darba plānu 2023.gadā. LSAB PRO ir gandarīta par sadarbību ar darba devējiem un atbalsta cienīga darba standartus un ekonomisko izaugsmi darba vietā - ANO ilgtspējīgas attīstības mērķis Nr. 8.
Mārcis Vilcāns VAS ,,Latvijas Pasts “ valdes priekšsēdētājs klātesošos iepazīstināja ar ieplānoto un aktualitātēm šajā gadā, ar procesiem , kuri iesākušies iepriekšējā gadā un turpināsies šogad. Par darbinieku apmierinātības mērījumu uzņēmumā, pamatojoties uz darbinieku anketēšanas datiem.
Solvita Bruģe TET grupas Cilvēka un Vides dienesta direktores p.i. stāstīja par elastīga darba vides pamatprincipiem, ilgtspējas nozīmi un dažāda vecuma darbiniekiem uzņēmumā, par vadošo darbinieku darbu gan ar jaunajiem kolēģiem, gan no uzņēmuma, dažādu iemeslu dēl, aizejošajiem.
Ilze Opmane – Jēgere LVRTC valdes locekle iepazīstināja ar biznesa virzieniem uzņēmumā, ar darbinieku skaitu un to sadalījumu gan pēc dzimtes, gan vecuma. Kas būtu vajadzīgs, lai kļūtu par pieprasītu darba devēju, lai attīstītu un saliedētu kolektīvu, lai būtu pēctecības plānošana un sadarbība ar augstskolām.
LSAB PRO valdes locekļi Ervīns Praņevskis un Elga Morozova pastāstīja par gaidāmajiem pasākumiem jauniešiem un LSAB PRO biedriem.
Visbeidzot, lektore I.Snidzāne ,, Emociju regulēšana" vienkāršā un saprotamā veidā lektore lika paskatīties katram uz sevi un padomāt - vai māku pārvaldīt un saprast savas emocijas un kāds ir emocionālās reakcijas mehānisms, kāpēc kādā situācijā rīkojamies tā un ne citādi.
Pēc konferences izstaigājām Centrāltirgus pagrabus un jumtus. Bija interesanti!
Uzraksti, kas vēl aktuāls sakaru nozares darbiniekiem?


Jaunumi

Pieraksties lai saņentu jaunumus.