• lv
Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO
Pasākumi


LSAB PRO biedru ekskursija uz Igauniju, Peltsamā rozes, 23.07.2022

2022.gada 23. jūlijā LSAB PRO biedri devās vienas dienas ekskursijā uz Igauniju.

Pirmā apstāšanās vieta  bija Peltsamā (Poltsamaa) pilsēta Igaunijā, kas ir unikāla ar saviem parkiem un rožu stādījumiem. Pie Peltsamā pils mūs sagaidīja gide, lai iepazīstinātu ar pili un tās vēsturi.

Peltsamā akmens pils tika uzbūvēta upes krastā 1272. gadā. No 1570. līdz 1578. gadam cietoksnis bija Livonijas karaļa Magnusa rezidence. Vairākkārt nopostīto cietoksni Voldemārs Johans fon Lauvs 18. gadsimtā pārbūvēja par lepnu rokoko stilā veidotu pili. Pils un lielgabalu tornī izbūvētā baznīca 1941. gadā nodega. Baznīca tika atjaunota 1952. gadā, pils mūru konservācija sākās 1970. gados. 

Tālāk dodamies uz Peltsamā pils vīna pagrabu, kur saimniece stāstīja par vīnu izgatavošanu, kā arī varējām degustēt dažādu ogu vīnus.

Tālāk ceļš aizveda uz krāšņo Peltsamā rožu dārzu, kur mūs sagaidīja dārza gide. Pastāstīja par dārzu  ar 5000 rožu stādiem un 1000 dažādām rožu šķirnēm. Atvadījāmies no gides un devāmies  Tartu virzienā.Pēcpusdienā apskates pilsēta Tartu- visvecākā pilsēta Baltijas valstīs- Igaunijas studentu galvaspilsēta. Ekskursija pa vecpilsētu.

Ceļš mājup.

Kopā nobraucām ap 560 km.

 

Paldies LSAB PRO par atbalstu!

 

Ar cieņu,
Elga

 

Vairāk bildes galerijā.



Jaunumi

Pieraksties lai saņentu jaunumus.