• lv
Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO
Pasākumi


LSAB PRO biedri devās ekskursijā uz Rīgas Centrāltirgu 15.01.2023

15.01.2023 LSAB PRO biedri devās ekskursijā uz Rīgas Centrāltirgu, kur mūs sagaidīja gide.

Apstājamies pie vislielākā tirgus angāra. Tā platība ir 5000 m2. Tirgus angāri ir atvesti no Vaiņodes lidostas. Angāros Pirmā pasaules kara laikā vācieši glabāja dirižabļus *.

Sekoja pastaiga pa ēku jumtu, kuras laikā gide stāstīja par produktu piegādi uz tirgu, ko atveda ar vilcieniem. Pēc jumtu apskates, dodamies uz tirgus pazemes labirintiem. Tirgus pagraba labirinti ir plaši un  iespaidīgi. Pagrabos atrodās pirmais kompresors no tirgus izveides laikiem.

Pēc pastaigas pa pagrabu, devāmies virszemē un atvadījāmies no gides, lai paši baudītu tirgus atmosfēru un iegādātos vietējo produkciju.

Paldies LSAB PRO par šo ekskursiju.

Iesakām apmeklēt arī citiem šo ekskursiju, lai iepazītos ar tik pazīstamo, bet  vēl neizzināto Centrāltirgu.

 

Ar cieņu,

Elga

 

* Dirižablis (frančudirigeable — 'vadāms'[1]) ir par gaisu vieglāks lidaparāts — aerostats ar dzinēju un vadības ierīcēm (spārnojumu). Lai dirižablis būtu vieglāk vadāms, tā korpuss ir garens, plūdlīnijas formas. Dirižabļiem parasti ir propelleru piedziņa. Dirižabļa korpuss piepildīts ar gāzi (parasti ūdeņradi vai hēliju, retāk metānu; ir arī dirižabļi, kuros cēlējspēku rada sakarsēts gaiss). Teorētiski iespējami arī vakuuma dirižabļi. Dirižabļa korpusam pievienota gondola pasažieru vai kravas pārvadāšanai. Dirižabļa spēka iekārta ir elektrodzinējs vai iekšdedzes dzinējs.



Jaunumi

Pieraksties lai saņentu jaunumus.