• lv
Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO
Pasākumi


LSAB PRO Senioru ekskursija uz Saldu 24.09.2022

Skaistā sestdienā, 24. septembrī,  LSAB PRO seniori pievienojās ekskursijai uz Saldus pilsētu.

Visa diena tā arī noritēja Saldus saules zīmē - bija silts un saulains laiks !

Pa ceļam iegriezāmies Brocēnos. Nedaudz pastaigājām pa pilsētiņas centru, kā arī aizgājām līdz Cieceres ezera krastam.

Kā pirmo Saldū apmeklējām lauku labumu veikaliņu un tur iepirkāmies. Kā  jau sestdienā, Saldū bija  lielā tirgus diena. Pavērojām šo "burziņu" un arī iepirkāmies, jo patīkami pārsteidza  zemās cenas,

salīdzinoši ar citiem tirgiem, it sevišķi Rīgas. Tālāk sekoja pastaiga gida pavadībā pa Saldus centru, gar baznīcu un J.Rozentāla slavenākā darba "Pēc dievkalpojuma" veidotajām 7 bronzas skulptūrām. Māra Čaklā skvērā apskatījām tēlnieka K.Īles radīto strūklaku "Medus piliens Kurzemē" un par godu dzejniekam novietoto krēslu ar bļodu, kas simbolizē Saldus pilsētu Kurzemes ainavā. Iegriezāmies J. Rozentāla Saldus Vēstures un mākslas muzejā. Apskatījām tur izvietoto J.Rozentāla 15 oriģinālo darbu ekspozīciju, kā arī citu Latvijas otas meistaru darbus.

Izstaigājām Cieceres upes  un Kalnsētas dabas takas, kas atrodas pilsētā. Saldus atstāja patīkamu iespaidu ar savu sakoptību, daudzām renovētām daudzdzīvokļu mājām un pašpietiekamiem cilvēkiem, kuri darbojas, strādā  un priecājas par dzīvi.

Pie Saldus robežas apskatījām iespaidīgos vācu karavīru kapus, lai vēlreiz pārliecinātos cik bezjēdzīgs ir jebkurš karš.

Mājupbraucot piestājām Biļļu kalnā, no kura pavērās skaists skats uz vakarīgo Saldus pilsētu.

Seniori ar iepirkumiem, labu noskaņojumu un nostaigātiem 10 km priecīgi atgriezās mājās!

 

Paldies LSAB PRO !

 

Cieņā,

 

Aija Daukste

LSAB PRO Senioru kustības priekšsēdētāja



Jaunumi

Pieraksties lai saņentu jaunumus.