• lv
Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO
Pasākumi


LSAB PRO Senioru ekskursija “Nēģu svēki Carnikavā” 27.08.2022

2022.gada 27. augusta pēdējā vasaras diezgan siltajā sestdienā  LSAB PRO  seniori pievienojās ekskursijai uz Nēģu svētkiem Carnikavā. Tur 2 stundu garumā viņi baudīja šo svētku atmosfēru gan mielojoties ar  grilētiem nēģiem, gan klausoties koncertu, gan izstaigājot amatnieku tirdziņu.

Tālāk seniori brauca lūkoties kā audzē un pārstrādā bioloģiski audzētus ābolus z/s "Reķi".

Tur 10 ha platībā tiek audzētas 10 000 ābeles ! Ābolu saglabāšanai ir uzcelts moderns pagrabs. No āboliem tiek gatavota sula, ābolu etiķis un vārīti džemi. Varēja apskatīties ābeļdārzu, izbraukt ar “ābolu vilcieniņu”, kā arī nobaudīt saimnieces tikko ceptās ābolu pankūkas un iepirkties.

Pēc ciemošanās z/s “Reķi”,  tika apmeklēts ārstniecības augu dārzs "Lielkalni". Tika izstaigāts gan dārzs, gan notika tējas, marmelādes, medus un ievārijumu degustācija. Varēja arī nopirkt produkciju. 

Dienas noslēgumā seniori devās ar motorizētu plostu stundu garā  izklaides braucienā pa gleznaino Salacu pie Staiceles. Nelielā pastaigā tika apskatīta arī  Staicele un tur esošais "Mākslinieku šķūnis" ar tautas daiļamata meistaru darinājumiem.

Diena bija izdevusies un skaista! Senioriem patika!

Vairāk bildes galerijā.

Cieņā,
Aija Daukste



Jaunumi

Pieraksties lai saņentu jaunumus.