• lv
Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO
Pasākumi


LSAB PRO biedri dodas uz mazo Holandi- Tulpju ziedēšanas svētkiem Lietuvā 07.05.2022.

LSAB PRO biedri 2022.gada 7.maija rītā devās vienas dienas ekskursijā uz Burbišķiem, Tulpju ziedēšanas svētkiem Lietuvā.

Brauciena laikā biedri aizpildīja LSAB PRO Pasta aptaujas anketas, lai arodbiedrība uzzinātu un apkopotu biedru viedokli par aktuāliem darba jautājumiem un problēmām. Arodbiedrība aktīvi iestājas par  biedru interesēm darba vietā, apkopo problēmas un biedru priekšlikumus un iesniedz tos darba devējam. Aicinām visus darbiniekus iestāties arodbiedrībā, lai vairotu kolektīvo spēku pārrunās ar darba devēju.

Viens no skaistākajiem muižu kompleksiem Lietuvā ir  Burbišķu muiža, kurā ik gadu, tulpju ziedēšanas laikā, tiek rīkoti Tulpju svētki.

Mūs sagaidīja skaisti izplaukušie tulpju ziedi, vairāk kā 400 šķirnes! Saulainajā dienā tulpju ziedi izskatījās ļoti krāšņi.

Muižas kompleksā bija iespēja apmeklēt amatnieku tirdziņu, kurā varēja iegādāties narcišu un tulpju sīpolus, kā arī nobaudīt lietuviešu nacionālos ēdienus.

Tālāk devāmies uz pilsētu Rokišķi, kur mūs sagaidīja salds pārsteigums - lietuviešu- poļu kūka Šakote. Saimnieces mums vadīja meistarklasi par kūkas cepšanu, kurā varējām piedalīties un pēc tam nodegustēt gatavo kūku kopā ar kafiju.

Atvadoties no saimniecēm, viņas mums pasniedza karstu kūku “Šakotis” līdzņemšanai.

Tālāk devāmies uz seno tirdzniecības pilsētu- Biržiem, kurai ir liela nozīme Lietuvas valsts vēsturē. Apmeklējām baznīcu un majestātisko Radzivila pils kompleksu. Pils īpašnieki ir izveidojuši mākslīgu ezeru pils tuvumā, kas kopā ar pils kompleksu veido skaistu ainavu. Atvadoties no pils, pastaiga noslēdzas pa iespaidīgu paceļamo tiltu.

Vēlu novakarā izbraucām no pilsētas un ceļš veda mājup.

Pateicamies LSAB PRO par atbalstu braucienam uz Tulpju svētkiem. Tas dod spēku ražīgi strādāt.



Jaunumi

Pieraksties lai saņentu jaunumus.