• lv
Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO
Pasākumi


LSAB PRO biedri apmeklē Sāremā 24.09.2022-25.09.2022

Igaunija Sāmsala un Muhu sala. Līva,Kāli,Kuresāre,Pangas klintis,Angla,Pērnava

2022.gada 24.septembrī LSAB PRO biedri devās ceļojumā uz Sāmsalu, apskatīt salas ievērojamākās vietas.

Ceļš veda pa Igauniju līdz Virtsu ostai, kur pārcēlāmies ar prāmi uz Muhu salu. Apskatījām Sv. Katrīnas baznīcu un devāmies tālāk uz Sāmsalu. Muhu salu un Sāmsalu savieno dambis 3,5 km garumā. Par godu dambja atklāšanai ir izveidota piemiņas zīme.

Tālāk dodamies uz Kāli meteorītu krāteru apskati. Tā ir deviņu krāteru grupa. Tās galvenais krāteris (līdz 100 m diametrā un 16 m dziļumā) ir vizuāli izteiksmīgākais Baltijas meteorīta krāteris un viens no izcilākajiem šāda tipa veidojumiem Eiropā. To izcelsmi apstiprina atrastās dzelzi un niķeli saturošās meteorīta atliekas (2,5 kg). Pēc veiktajiem aprēķiniem, šī Baltijas mēroga dabas katastrofa varējusi notikt pirms ~ 2600 – 4000 gadiem. Salā atrodas viens 22 m dziļš krāteris 110 m diametrā un 8 mazāki krāteri. Dodamies uz Sāmsalas galvaspilsētu Kuresāri, kur mūs gaidīja interesants vēsturisks ceļojums pa bīskapijas pili, ar ko mūs iepazīstināja gide. Pēc pils apskates iekārtojamies viesnīcā kur atpūtāmies SPA centrā.

Otrā dienā pēc brokastīm devāmies pastaigā pa promenādi, varējām baudīt ar acīm bīskapijas pils kopskatu un skaisto jūras ainavu. Atvadāmies no pilsētas, lai dotos uz Pangu klintīm. Tās ir 2,5 km garas un 10 līdz 15 m augstas. Mūs pārsteidza skaistie dabas skati, kā arī lielie gājputnu bari, kas devās prom uz siltajām zemēm. Dodamies tālāk, lai apskatītu Anglas vējdzirnavas, kas būvētas gadsimta sākumā. Saimniecībā degustējām pašceptu maizi, sviestu ar piedevām un piparmētru tēju. Iepazināmies ar tipiskām holandiešu vējdzirnavām.

Ceļš līdz prāmim, kur pārceļamies uz Virtsu ostu, lai dotos tālāk mājup.

Vakarā vēlu atgriežamies mājas.

LSAB PRO ceļotāji saka lielu paldies par šīm divām saulainajām ekskursiju dienām Sāmsalā.

Ar cieņu,
Elga



Jaunumi

Pieraksties lai saņentu jaunumus.