• lv
Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO
Pasākumi


LSAB PRO biedru ekskursija uz Ungāriju 23.10.2022 - 28.10.2022

 2022.gada 23.oktobrī, agri no rīta, LSAB PRO biedri devās ekskursijā uz Ungāriju. Ceļš pa Latviju, Lietuvu, Poliju. Nakts - viesnīcā Polijā Žešovas apkaimē.

Otrajā dienā pēc brokastīm ceļš veda pa Polijas kalniem-Tatriem. 8.45 šķērsojām Slovākijas robežu un devāmies tālāk uz Ungāriju. Apmeklējām termālo baseinu kompleksu Egerā. Pēc baseina apmeklējuma devāmies uz vīna degustāciju vienā no Skaistās sievietes ielejas krogiem Egeras apkaimē. Nakts - viesnīcā Budapeštā.

Trešajā dienā pēc brokastīm mūs sagaidīja ekskursija ar vietējo gidu pa Budapeštu. Apskatījām ievērojamākās vietas - Donavas krastus un tiltus, Parlamenta ēku, Varoņu laukumu, Vajdahuņada pili, Māķāša katedrāli, Zvejnieku bastionu, Budas pili, Gellerta kalnu.

Pusdienu pauze “Trofea Grill Restaurant, kur varēja nobaudīt dažādus tradicionālus ēdienus.Brauciens ar kuģīti pa Donavu. Nakts - viesnīcā Budapeštā.

Ceturtajā dienā izbraukums uz Balatona ezeru. Pa ceļam apstājamies pilsētiņā, kas ir slavena ar Ungāru karaļu kronēšanas vietu. Balatona ezers ir lielākais ezers Centrāleiropā. Prestižā Balatonfīredas kūrortpilsēta ar slaveno promenādi. Vienreizējā daba, lavanda, Benediktiešu klosteris, villas, ezera panorāmas skati. Nakts - viesnīcā Budapeštā.

Piektajā dienā ceļš pa Ungāriju, Slovākiju, kur visus sajūsmināja Tatru kalnu krāsainie rudens skati. Vakarpusē ierodamies Polijā, Krakovā, pastaiga pa vecpilsētu. Miera laukums, skats uz Trenčinas viduslaiku pili. Nakts – viesnīcā Krakovā.

Sestajā dienā ceļš mājup. Polija, Lietuva, Latvija. Atgriežamies Rīgā – agrā sestdienas rītā!

Paldies par brīnišķīgo rudenīgo ceļojumu.

 

Ar cieņu,

Elga



Jaunumi

Pieraksties lai saņentu jaunumus.